Зворотній зв'язок

неділю, 1 червня 2014 р.

Міжнародний День захисту дітей


Сьогодні є нагода поздоровити всіх дітей зі святом. Адже 1 червня відзначають Міжнародний День захисту дітей.
Міжнародний День дітей — один з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції в Женеві, присвяченій питанням благополуччя дітей.
 Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся з часом проведення  “дитячої” конференції в Женеві.
Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я і благополуччя дітей були актуальні, як ніколи, в 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей.1 червня 1959 року був проведений перший Міжнародний день захисту дітей, після чого це свято проводиться щорічно.
У Міжнародного Дня дітей є прапор. 
На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, апетитні і родючість, навколо знака Землі розміщені стилізовані фігурки — червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, — це символ нашого спільного дому.

Я маю право
Я маю право жити на землі,
Творити, дихати, учитись.
Я маю право на веселку й на весну,
На щедру осінь і на тепле літо,
На зиму, так безмежно чарівну,
І на лани із стиглим житом.
На золотаве сонце в небесах,
Що щедро Україну зігріває.
На соловейка спів в гаях,
І на любов батьків, безмежну і безкраю.


Немає коментарів:

Дописати коментар