Зворотній зв'язок

середу, 7 травня 2014 р.

День радіо. Цікаві факти


7 травня - День радіо

   Саме 7 травня в 1895 був створений перший у світі радіоприймач російським фізиком Олександром Поповим. З тих пір цей день прийнято вважати днем народження радіо.
   Уявити наше життя без радіо сьогодні практично неможливо. Настільки великою частиною нашого повсякденного життя воно стало. Це свято вважається професійним не лише для працівників радіостанцій, а й для всіх людей, чиї професії так чи інакше мають відношення до створення радіо.

   Перша радіопередача в світі була влаштована 24 грудня 1906 Реджинальдо Фессенденом в штаті Массачусетс. Це була радіопередача музики і голосу. Під звуки скрипки  Фессенден читав уривки з Євангелія.
  Початком офіційного регулярного радіомовлення вважається 1920 рік, коли інженер американської компанії „Westinghouse Electric Corporation” Френк Конрад закінчив будівництво станції мовлення.

  В Україні перша радіостанція була відкрита у 1924 році у Харкові.

Цікаві факти…
Ця  радіопередача увійшла в історію!

   Коли в 1938 р. в Америці режисер Орсон Уэллс зробив радіопередачу за романом Герберта Уеллса "Війна світів", вона спровокувала події абсолютно неймовірні.
Так вийшло, що близько мільйона слухачів сприйняли інсценування за реальний репортаж. У країні спалахнула паніка, подібна до тієї, що описана Уеллсом. "Тисячі переляканих людей готувалися до евакуації або гаряче молилися про порятунок", – розказує американський професор астрофізики Доналд Мензел у своїй книзі "Про «літаючі тарілки".  Дехто вважав, що на країну напали німці або японці. Сотні людей кликали до себе рідних і друзів, щоб сказати їм останнє “прости”. Багато хто просто бігав, як очманілий, сіючи паніку, поки нарешті не дізнались, у чому справа. У поліцію безперервно дзвонили люди, що волали на допомогу: "Ми вже чуємо стрілянину, мені потрібен протигаз!" – кричав у трубку якийсь мешканець Брукліна. "Я акуратно плачу податки..."- кричав інший. Дороги і телефонні лінії протягом кількох годин були забиті повністю.







Немає коментарів:

Дописати коментар