Зворотній зв'язок

четвер, 5 травня 2016 р.

Презентація підручника...



Цьогорічний конкурс підручників для 8 класу проводиться в два етапи.  І етап – здійснення експертизи електронних версій проектів підручників, що тривав березень - квітень 2016 року.  28 квітня відбулось засідання колегії МОН, під час якого було схвалено перелік підручників для учнів 8 класу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Підручник “Зарубіжна література 8 клас” авторів Анни–Марії Богосвятської та  Людмили Ковальової видавництва “Світ" отримав гриф Рекомендовано Міністерством освіти і науки України.
4 травня у Львівському ОІППО відбулася зустріч методистів зарубіжної літератури та голів РМО Львівської області з авторами цього підручника.  Анна-Марія Богосвятська та Людмила Ковальова ознайомили присутніх з Концепцією підручника, докладно зупинилися на принципах побудови  та основних завданнях, розповіли про  рубрики, що представлені у підручнику. Особливо виділили рубрику Український контекст,
де будуть зібрані відомості  з життя українських перекладачів. “Український контекст”- це паралелі між вивченням української та зарубіжної літератур, історії про шляхи на наші терени видатних творів зарубіжної літератури. Велике зацікавлення присутніх викликали  ОПОРНІ ОБРАЗИ-СИМВОЛИ до вступних теоретичних тем , які відображають системно-образне структурування навчального матеріалу. Після ознайомлення  та представлення підручника, автори відповіли на питання, що цікавили  вчителів, продемонстрували презентацію з даного питання.  Зустріч пройшла у невимушеній атмосфері, була дуже плідною.
II етап – вибір підручників, яким надано гриф Рекомендовано Міністерством освіти і науки України. Він проводиться у два тури: спочатку вчителі загальноосвітніх навчальних закладів з 29 квітня по 11 травня обиратимуть підручники за електронними версіями оригінал-макетів, а потім конкурсні комісії узагальнять інформацію. 13 травня 2016 року мають бути оголошені пропозиції до формування переліку підручників, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету.
То ж закликаю колег-зарубіжників досконально ознайомитися з підручником львівських авторів перед тим, як зробити свій свідомий вибір на Репозитарії.
                                  Цей підручник заслуговує на підтримку!

Немає коментарів:

Дописати коментар