Зворотній зв'язок

вівторок, 14 березня 2017 р.

Учительський блог - нагальна потреба часу



Інформаційне суспільство спонукає сучасного педагога працювати на випередження. Учитель в XXI столітті повинен бути координатором інформаційного потоку, володіти сучасними методиками та новітніми технологіями. Сучасних школярів уже не задовольняє лише крейда та дошка, вони прагнуть інноваційних форм навчання, так чи інакше пов’язаних з електронними матеріалами. Це вимагає від вчителя теж іти в ногу з часом, оволодівати новими ІТ-навичками. Ще Демокріт сказав, що “те тіло,
що не рухається саме, не може примусити рухатися інше тіло”. Отож, ведення блогу вчителем дає поштовх до особистісного розвитку, а разом з цим і до самореалізації.
        13 березня 2017 року на базі Сокальської ЗШ №2 був проведений майстер-клас з вчителями-зарубіжниками, які виявили бажання створити свій власний блог (2 група, перший рік навчання). На занятті були розглянуті такі питання :
що таке блог і хто такий блогер;
створення й адміністрування блогу;
створення меню;
написання повідомленнь;
      публікація повідомлень на блозі з використанням зображення та відео;
      перші дизайнерські кроки.
Учасники майстер-класу дуже відповідально та  ретельно виконували всі завдання. Якщо ж виникали якісь труднощі, то вони завжди могли отримати допомогу від мене та вчителя інформатики цієї ж школи  Кравцова Віктора Петровича.   
         Найвищою винагородою для учителя, безперечно, є авторитет серед учнів. Якщо вчитель має свій блог чи сайт, він просто виростає в очах своїх учнів. Для учня це означає, що його наставник іде в ногу з часом, цікавиться сучасними технологіями і з ним можна говорити про багато речей на рівних. Учитель не має права відставати від часу, в якому живе. Адже він – не лише основне джерело знань, а й організатор самостійної діяльності учнів. Видатний вчений, мислитель і гуманіст Алі Апшероні писав: Педагоги не можуть успішно когось навчати, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі.
Сподіваюсь, що всі учасники майстер-класу отримали задоволення від своєї роботи!

2 коментарі: