Зворотній зв'язок

неділю, 24 січня 2016 р.

Цей загадковий Гофман...


   Химерний Гофман… Романтичний Гофман… Незрозумілий, дивний, незвичайний, особливий… Гофмана інколи важко зрозуміти, але залишитися байдужим до нього неможливо. Природа щедро нагородила його талантами: здібний музикант, своєрідний художник-графік, і, нарешті, письменник. Гофмана-письменника  добре знають дорослі й діти завдяки його фантастичній казці «Лускунчик і мишачий король». Одного дня на Різдво Марі,
героїні казки, подарували дивну ляльку. Можливо, Лускунчик був не особливо привабливим, але в ньому билося безстрашне і благородне серце. Різдвяна чарівна історія Лускунчика пронизана вірою в добро і чудеса, що перемагають зло і лукавство.  Вона дивує читачів несподіваними перетвореннями героїв і нагадує, що під Різдво чудеса все-таки трапляються.  
    За мотивами цієї казки великий композитор Петро Чайковський створив балет «Лускунчик». Чарівний, казковий, магічний, неперевершений  «Вальс квітів» з балету чула хоча би раз в житті кожна людина. Це здається містичним, але і у Чайковського, і у Гофмана найулюбленішим композитором був Амадей Моцарт. 
   Запрошую  Вас побувати в дивовижному світі творів Гофмана, де ви неодмінно знайдете багато цікавого для себе. Читайте та насолоджуйтесь!


Немає коментарів:

Дописати коментар